Het merk DFSK

DFSK

DFSK is een van de 3 grootste autofabrieken in China en is ontstaan uit een joint venture tussen twee grote en prestigieuze bedrijven, Dongfeng en SOKON, beide bedrijven hebben samen gezocht naar schaalvoordelen zonder concurrerend tegenover elkaar te zijn, en toch zich te onderscheiden en zich positioneren in de autowereld.

DFSK is opgericht op 27 juni 2003. De activiteiten van DFSK omvatten voornamelijk R&D, productie, verkoop en service van mini-bedrijfsvoertuigen, zoals mini-pick-ups, minibussen, personenauto’s, en SUV’s, bovendien maakt DFSK motoren en reserveonderdelen voor andere constructeurs.

Evenzo is DFSK het nieuwe merk waaronder Dongfeng-bedrijfsvoertuigen op de markt worden gebracht. Het maakt DFSK uw beste collega, gemaakt om  uw dagelijks werk met de hoogste winstgevendheid voor uw bedrijf te volbrengen.

DFSK is een bedrijf dat al bijna 20 jaar helpt de economie te laten groeien. DFSK-voertuigen zijn vanaf het begin ontworpen met als doel om elk bedrijf en elke werknemer de beste en meest veelzijdige oplossing te bieden.

DFSK heeft vier autofabrieken gebouwd, twee in de Hubei Shiyan regio en twee in de stad Chongqing. Elke autofabriek is uitgerust met uitstekende en geavanceerde stempel-, las-, schilder- en montageateliers en evenals testlijn. In Chongqing zijn er twee motorenfabrieken en één fabriek voor reserveonderdelen.

Momenteel bedraagt de jaarlijkse omzet van DFSK meer dan 1,26 miljard  euro en telt het personeelsbestand al meer dan 10.000 medewerkers.

SOKON

Sokon is een prestigieus Chinees privébedrijf dat zich bezighoudt met de fabricage van motorfietsen, motoren, schokdempers en miniauto’s. Het heeft een productievolume van meer dan 6 miljoen eenheden en is de oorspronkelijke uitrustingsfabrikant voor Toyota, Mitsubishi, Honda en Changan. Het heeft onlangs een nieuwe divisie geopend, gewijd aan het elektrische voertuig, SF Motors genaamd. De lancering van SF Motors volgt in het voorjaar 2021.

DFM

DFM (Dongfeng Motor Corporation) is een Chinees staatsbedrijf dat werd opgericht in 1969, en is de op één na oudste Chinese autofabriek, en produceert meer dan 3 miljoen eenheden per jaar. Dongfeng stelt circa 167.000 mensen tewerk, en staat ondertussen genoteerd op plaats 82 in de Fortune Global 500.

Deze fabrikant van bussen, vrachtwagens, auto’s en onderdelen verschijnt vanaf 2007 tussen de 4 belangrijkste Chinese autofabrikanten (de andere drie zijn First Automobile Works, SAIC Motor, en Changan Motors) . Een groot deel van de autoproductie komt niet overeen met zelfontworpen modellen, maar door joint-ventures met 6 andere automerken zoals Honda, Nissan, Citroën, Peugeot, Renault en Kia.

Dongfeng (wat “oostenwind” betekent) werd in 1968 opgericht door voorzitter Mao Zedong. Het grafische merklogo lijkt op een paar draaiende zwaluwen in een cirkel, die de visie ‘Two Swallows Dancing with Dongfeng’ levendig weergeeft en het gevoel oproept van de oostenwind (Dongfeng) die warmte brengt en betoverende zonnige dagen; elk levend wezen zit vol vitaliteit, wat de welvarende toekomst van het bedrijf aangeeft. Het logo lijkt ook op een dubbele ‘人’ (het Chinese karakter ‘ren’, wat ‘mensen’ betekent), wat impliceert dat de onderneming haar bedrijf een mensgerichte filosofie geeft. De dansende, vliegende zwaluwen in het logo draaien als een wiel dat vooruit beweegt en vertegenwoordigt de producten van Dongfeng die door heel China galopperen, richting de wereldmarkt. Ondertussen is deze Aziatische gigant actief in meer dan 70 landen, en bezit een participatie van 14,7% in de Franse groep PSA.

Hallo!

Zin in een testrit?

We brengen je in contact met één van onze dealers.

Hallo!

Hoe kunnen we je helpen?

Stel ons je vraag